Over rundvlees bestaat nog veel onduidelijkheid, niet alleen bij consumenten, maar ook bij professionals. Het rundvlees van PUL komt uit Uruguay, een klein land in Zuid-Amerika waar de manier van veeteelt generatie na generatie onveranderd is gebleven. Die achterstand in ontwikkeling is de afgelopen jaren omgeslagen in een groot voordeel, want de veeteelt in Uruguay heeft niet de nadelen die de moderne veeteelt in West-Europa kent. Het rundvlees is van het ras "Hereford" een typisch vleesras met een heerlijke donkere smaak.
Bij Schots rundvlees gaat het om runderen van het Aberdeen Angus ras. De runderen grazen op de uitgestrekte Schotse vlaktes, die worden gekenmerkt door frisse zeelucht, kruidige weiden, rivieren en langgerekte meren. Het Schotse rundvlees is het malste en het smakelijkste rundvlees van Europa. Van begin tot eind worden alle aspecten van het vlees maken nauwkeurig in de gaten gehouden. Het voer wordt strikt gecontroleerd, maar ook het slachten en het uitbenen voldoen aan de allerhoogste eisen.