Rundvlees VIT

Hollandse kwaliteit !

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Het rundvlees in onze slagerij wordt geleverd door Vleesvee Intergratie Twente (VIT).

De VIT is met haar manier van werken betrokken bij alle schakels in de vleesveeketen en is daarmee in staat de kwaliteit en veiligheid optimaal te bewaken en de klant een constant product te leveren, voor een constante en correcte prijs.

Hollandse kwaliteit !

VIT Passie voor mooi vee en vlees

Waar het om gaat in ons vak? Dat we de klant een puur en mals stuk rundvlees kunnen bieden. Met een constante, superieure kwaliteit, een heerlijke smaak en van goede komaf. Wij van Vleesvee Integratie Twente, kortweg VIT, delen die passie voor mooi vee en vlees met u als slager. Elke dag weer werken we samen aan een prachtig produkt. Mals rundvlees van de hoogste kwaliteit en met de lekkerste smaak. Dat is waar het ons om gaat. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingredièˆnten zoals hooi, maismeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. In een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven, past dit rundvlees bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

VIT Zorg voor het welzijn van de dieren

Onze koeien en kalveren lopen het grootste deel van jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Rundvleesspecialiteiten

"Pul naturel meat"

Over rundvlees bestaat nog veel onduidelijkheid, niet alleen bij consumenten, maar ook bij professionals. Het rundvlees van PUL komt uit Uruguay, een klein land in Zuid-Amerika waar de manier van veeteelt generatie na generatie onveranderd is gebleven. Die achterstand in ontwikkeling is de afgelopen jaren omgeslagen in een groot voordeel, want de veeteelt in Uruguay heeft niet de nadelen die de moderne veeteelt in West-Europa kent. Het rundvlees is van het ras "Hereford" een typisch vleesras met een heerlijke donkere smaak.

Voordelen van Pul:

  • de meest natuurlijke veeteelt ter wereld.
  • stringente selectieprocedures
  • up-to-date certificering en controle
  • volledig HACCP gecertificeerd

Wij hebben de volgende vleessoorten:

  • Pul ribeye
  • Pul entrecote 
  • Pul rosbief
  • Pul biefstuk

Schots rundvlees

Bij Schots rundvlees gaat het om runderen van het Aberdeen Angus ras. De runderen grazen op de uitgestrekte Schotse vlaktes, die worden gekenmerkt door frisse zeelucht, kruidige weiden, rivieren en langgerekte meren. Het Schotse rundvlees is het malste en het smakelijkste rundvlees van Europa. Van begin tot eind worden alle aspecten van het vlees maken nauwkeurig in de gaten gehouden. Het voer wordt strikt gecontroleerd, maar ook het slachten en het uitbenen voldoen aan de allerhoogste eisen.

Schots rundvlees

Herman Huuskes keurslager

Deurningerstraat 275
7522cd Enschede
0534357179

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten